סוכן נסיעות שטוען שנגרם לו הפסד מפעולת הלקוח

הזמנתי טיסה אצל סוכן נסיעות עם כרטיס פתוח לשנה (חזור), לימים כשבאתי לממש את הכרטיס חזור הסוכן אמר לי שיש בעיה וטען שכשהזמנתי הוא נתן לי תאריך חזור ואפשרות להאריך את זה עד שנה ועכשיו התאריך הנ"ל עבר כבר. אני לא זוכר את הפרט הזה.
בכל אופן הוא הסכים בגלל חוסר הוודאות להזמין והוא הודיע לי שהכרטיס הוזמן ויש לי מקום.
כשהתקרב תאריך הטיסה ביקשתי ממנו שישלח לי את הכרטיס הוא הסכים ואמר שהוא ישלח, אך לא שלח, כך כמה ימים רדפתי אחריו שישלח לי את הכרטיס וכל פעם הוא לא ענה /דחה אותי .
כמה ימים לפני הייתי לחוץ והתקשרתי לאל על לשאול עם יש לי מקום והם אמרו לי שלא.
התקשרתי לסוכן ואמרתי לו שבדקתי ואין לי מקום ,הוא התעצבן ואמר לי שזה שטויות, והוא ישלח מחר בבוקר (יום לפני הטיסה).
יום לפני הטיסה אחרי הצהרים בדקתי ועדיין הוא לא שלח התקשרתי שוב לאל על והפעם סיפרתי להם את הסיפור -הם (אל על) אמרו שאין לי מקום וזה שטויות.
התקשרתי שוב לסוכן הפעם הוא כעס וטען שהטלפון שלי לאל על גרם לו שיחסמו לי את הכרטיס והוא צריך עכשיו להזמין לי כרטיס חדש בעצמו וזה עולה לו 300 אירו !!

לטענתו בגלל שעבר התאריך הוא כבר לא יכל לשנות את הכרטיס הישן אלא יצר כרטיס חדש ואחרי זה הוא יכול לסדר עם אל על שהכרטיס החדש הוא כרטיס חזור של הכרטיס הפתוח (הישן) וברגע שהתקשרתי לאל על הם עלו על זה וחסמו את האפשרות.

לטענתי:
א.הכרטיס היה פתוח לשנה והוא למיטב זכרוני לא אמר לי שזה מוגבל עד תאריך מסויים.
ב. כשהתקשרתי לאל על בפעם הראשונה סיפרתי לו והוא לא אמר לי שאסור לי וזה עשוי לגרום לו נזק הוא רק כעס שזה שטויות שאין מקום. לו הייתי יודע שזה עשוי לגרום לו נזק בודאי לא הייתי עושה את זה.
ג. אם הייתי יודע שאני צריך להוסיף סכום כזה הייתי מזמין בעצמי טיסה במחיר זול יותר.

הוא אמר שהוא לא לוקח אותי לבית דין אבל מצפה שאתן לו לפחות חצי.
אשמח לדעת אם אני צריך לשלם וכמה?

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אינך צריך לשלם לו שום דבר מבלי שיתבע אותך לבית דין, גם לא לפנים משורת הדין.

מחמת כל הטעמים שציינת. ואוסיף עוד על הטענה השנייה (אות ב), שנהגת בצורה סבירה, מאחר שלא הביא לך את הכרטיס בבוקר כפי שהובטח לך, היה הוגן מאד מצידך שמרוב לחץ תנסה ליצור קשר עם אל על.