צומות בה"ב לבני עדות המזרח

שאלה:

בס"ד אשה שאלה אותי אם מותר לה לצום צומות בה"ב? האם למי שמקיים את מנהגי עדות המזרח ( גברים או נשים ) מותר לצום בה"ב? האם אין בכך בל תוסיף?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לצום ולא שייך כאן בל תוסיף, כי היא לא מתוונת לקיים בזה מצוה מהתורה, גם אשכנזי שיחשוב שזו מצוה מהתורה עובר בבל תוסיף, זה רק מנהג הבא לכפרה וזה טוב לכולם…

למעשה נהגו בזמנינו שהדורות חלושים שלא להרבות בתעניות שלא מחוייבים בהם, אלא להרבות במצוות ומעשים טובים! ללמוד יותר תורה, לדקדק יותר במצוות, זה מה שחשוב!

אגב גם בין בני אשכנז לא נפוץ להתענות בבה"ב מסתפקים באמירת סליחות.