קניות בחול המועד

שאלה:

בס״ד לכבוד הרב שליט״א מה הדין בהזמנת מוצר מאמזון בחול המועד שככל הנראה יגיע ביום טוב עצמו (המוצר נצרך למועד ואני אשמח שיגיע כמה שיותר מוקדם ) האם מותר או אסור? האם יש בכלל איסור לקנות מאמזון במועד ושיגיע לאחר המועד? הרי הקונה יכול לבטל את ההזמנה בכל רגע נתון למיטב הבנתי ואין הוא עושה קניין עד שהמוצר מגיע אליו והוא לוקח אותו… ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם זה לצורך המועד מותר, אבל חשוב לציין שלצורך המועד שהתירו בדרך כלל זה מוצרי מזון או בגד לחג, לא כל דבר שיש לנו צורך בו הופך להיות צורך המועד, שאם כן הכל מותר, מי קונה דבר שהוא לא צריך… מה שהזכרתם שניתן לבטל אינו נפק"מ, העיסוק במשא ומתן אסור, זה לא משנה מתי חלה סופית המכירה.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    תודה לכבוד הרב,
    ובהמשך לשאלה מה הדין בדברים שנקנו במועד באיסור כמו המקרה הנ״ל? האם יש להחזירם לחנות? או בדיעבד מותר להשתמש כמו מלאכה שנעשת בשבת? האם יש חילוק בין שוגג ומזיד?
    כמו כן רק להבאיר ממה שכתבתם למעלה כל גלישה באתרי קניות כמו אמזון או הליכה לקניון אסורה משום התעסקות בסחורה אם אין כל צורך ממשי למועד?
    תודה לרב