עבודה בחול המועד – כדי למנוע כעס של המעביד

שאלה:

שלום, אשתי עובדת מהבית במהלך השנה ותמיד לוקחת חופש בחוה"מ. היום הבוסית התקשרה ואמרה שיש מצב חירום וביקשה ממנה טובה לקחת שעה מזמנה לעזור, אע"פ שהיא בחופש. מדובר בעזרה בחינם ולא בתשלום כאמור. לאשתי מאד לא היה נעים להגיד לא כי מצפים מהעובדים להיות זמינים תמיד למצבי חירום ואם היא היתה מסרבת הבוסית היתה מאד לא מרוצה ממנה, אע"פ שאי אפשר לומר שהיתה מפטרת אותה. האם העובדה שאשתי בכלל לא עשתה את זה בשביל כסף אלא בעצם כעין טובה לבוסית, האם זה מוציא מגדר עבודה בחול המועד וזה מותר? ואם זה עדין אסור, האם העובדה שהעבודה של אשתי מאוד לא היו מרוצים אם היא היתה מסרבת לבקשתם את עזרתה מוגדר כדבר האבד? שוב, לא שהיו מפטרים אותה, אבל זה אף פעם לא דבר חיובי שהבוס שלך שומר לך טינה.

תשובה:

כיון שאם לא תעשה זאת הבוסית תכעס ותשמור לה טינה זה נחשב דבר האבד ומותר.

חג שמח.