עשיית סוכה על ידי אשה

שאלה:

בס"ד שבוע טוב, האם מותר לרווקה נידה לבנות ולקשט סוכה בבית אבי'ה? האם מותר לה לגעת בסכך? מה בדבר נשואה נידה בבית בעלה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של ימי הנידה אינו רלוונטי כאן, ואין הבדל בין אשה נידה לשאינה נידה…את הדפנות והקישוט אפשר גם לכתחילה לעשות על ידי אשה, אבל את הסכך לכתחילה יעשה גבר שהוא המחוייב במצוה ולא אשה שפטורה ממצוות שהזמן גרמן. בדיעבד הסוכה כשרה גם אם הסיכוך נעשה על ידי אשה.

מקורות:

ראה ביכורי יעקב סי' תרלה ס"ק ב, וביאור הלכה סי' יד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם בסוכה לאמר בני ישראל כמו בציצית? מה שכתוב בפרשת אמור במה פעמים בני ישראל הולך על למען ידעו וכו' הושבתי את בנ"י, או וידבר משה את מועדי וכו' אל בני ישראל זמ מדין לימוד ההלכות ולא דומה לבני ישראל ועשו להם ציצית. בסוכה נאמר ה"אזרח" ולא דורשים לא בנות ישראל