שימוש בסוכת בית הכנסת לצורך קידוש בשמחת תורה

שאלה:

בחו" ל ביום שני של שמיני עצרת פטורים מהסוכה. אולם הבעיה היא שבבית הכנסת הם צריכים למקום הסוכה כדי לערוך את הקידוש של חתן תורה וח' בראשית צריכים את המקום של הסוכה. האם מותר להכנס במקרה הזה בתוך הסוכה או שיש בזה משום בל תוסיף. אם אסור האם מותר לבקש מגוי שיפסול את הסוכה,(בהורדת חלק מהסכך או הדפנות). אם כן מותר ע' 'י גוי האם מותר לגוי להוריד את כל הסכך וכדו' או שיש בזה משום מכין מיו" ט לחול.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכל הציבור כבר אכל בבית את סעודת ליל החג, וגם ישן בבית מחוץ לסוכה, אין כאן חשש של בל תוסיף, וניכר הדבר לכל שאין כוונה למצות סוכה.