אימון בחול המועד / החלפת גלגל בחול המועד

שאלה:

שלום הרב האם מותר להרים מישקולות לתאמן בחול המועד? לספרדים וראיתי שאסור לעבוד וכאלה האם מותר להחזיר גלגל לאופנוע שפירקתי?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי האימון וההתעמלות – הכלל הוא שצרכי הגוף הוא כדין אוכל נפש שמותר בחול המועד, וראה בזה בסי' תקלב. אבל יש להזהר לא להרבות בכך יותר מידי, יש להרבות בשמחת החג, בגים נאים מאכלים ערבים, לימוד עניני החג, שירה וזמרה וביקורי קרובים, ולא שיעשה חלילה כאחד מימי החול.

לגבי התקנת הגלגל, בשבט הלוי ח"ה סי' קסו התיר זאת כאשר זה נעשה לצורך נסיעה בחול המועד, אבל יש לעשות זאת במקום צנוע לשמור על קדושת המועד.