פיצויי פיטורין לעובד

שאלה:

1. לצורך פיצויי פיטורין איפה משיגים טופס 106 מלפני 20 שנה . המעביד טוען שאין לו.
2. יש הבדלים גדולים במשכורות בין שנה לשנה לפי מה מחשבים את גובה הפיצויים בדין תורה?
3. פיטורין לפני 20 שנה ויותר האם רלוונטי לתבוע היום ?

תשובה:

שלום וברכה,

  1. אני לא יודע היכן משיגים כזה טופס. בכל מקרה בבית דין לא מעניין הטופס, אלא אם יש הצגה של דף חשבון שמוכיח שקיבלת את המשכורות מהמוסד, זה ראיה שעבדת שם וקיבלת שם משכורות.
  2. תשלום פיצויים מחייבים בבית דין לפי החוק. ולפי החוק הפיצויים הינם לפי המשכורת האחרונה, כפול מספר השנים שעבדת.
  3. גם פיצויים שעברו עליהם 20 שנה ניתן לתבוע בבית דין. בבתי דינים אין חוק התיישנות.

בהצלחה.