משכך כאבים בצום עשרה בטבת

שאלה:

שלום קבלתי הבוקר מחזור ויש לי כאבים חזקים האם אוכל לשבור את הצום כדי לבלוע כדור נגד כאבים עם כוס מים?
וגם אסור לקחת את הכדור על בטן ריקה, האם אפשר לאכול משהו קטן לפני??

תשובה:

שלום וברכה

קחי נורופן וכדומה שאין צורך באכילה ושתייה ותשתי את זה עם מעט מים מרים – תמצית תה מרוכזת וכדומה.

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם לאור דברי התוספות (כתובות סג,ב ד"ה אלא) "דסתם נדות חולות קצת" יש מקום לפטור אותה לגמרי מהצום?

    נ.ב. להבדיל, שמעתי פעם מאיזה ערבי, שברמאדן לא צמות נשים במחזור החודשי.