סכך שאינו עומד ברוח מצויה

שאלה:

שלום לרבנים האם רוח מצויה מודדים לפי המקום למשל בצפון חזק יותר ? ולמה יש אוסרים באזיקונים ומה אוסרים האם לקשור את הקרשים שמחוברים לברזל או את הסכך לקרשים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

רוח מצויה נמדדת בכל מקום ובכל סוכה לפי מה שהיא. יכול להיות שתי סוכות באותו בנין ובכל אחת הדין יהיה שונה בגלל כיווני האויר וכדומה…

אזיקונים פסולים לסיכוך וממילא יש בהם פסול של "מעמיד".

כמובן הבעיה היא בקשירת הסכך עצמו על ידי אזיקונים, אבל את המוטות עליהם מניחים את הסכך ניתן לקשור באזיקונים או מסמרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם רוח מצויה מוגדרת לפי עונת השנה הרגילה בחג ה סוכות או אפילו בשיא החורף באזור הגיאוגרפי הזה?

    האם יש הבדל בין ספרדים ואשכנזים בנושא זה?