העתקת מקום התפילה בימים נוראים לאולם שמחות

שאלה:

בכוחם של הימים הנוראים להביא אל בתי הכנסת ציבור מתפללים גדול יותר, גם עזרות הנשים מלאות יותר בימים אלו. השאלה אם יכול מניין להעתיק את מקום התפילה למקום אחד גדול יותר או שיש חשיבות להתפלל דוקא בבית הכנסת, וכדי להבהיר את הדברים אוסיף האם יכול מניין לוותר על בית הכנסת בימים הנוראים ולהעתיק מקומו אל אולם שב"כ משמ כאולם קידושים, או כאולם כנסים, או שמא יש להעדיף את המשך התפילה בבית הכנסת כאשר המחיר הוא צפיפות גדולה

תשובה:

שלום וברכה,

זו שאלה מענינת שהרי יש מעלה עצומה לתפילה בבית הכנסת, וכמובא בשו"ע בסי' צ, שגם מי שאינו מתפלל במנין מחמת חולי וכדומה ישתדל לבוא להתפלל בבית הכנסת שהתפילה שם מתקבלת יותר, אבל מאידך נראה שאם קשה להתפלל שם מחמת הצפיפות והתפילה תהיה פחות בכוונה או שחלילה יבואו לידי כעס ומריבה או צער ביום טוב, ניתן לעבור למקום מרווח יותר, זה עדיף. לשיקולכם אם אכן כך הוא המצב.

שיתקבלו התפילות.