קניות באינטרנט בתשעת הימים

שאלה:

שלום.
האם מותר להזמין בגדים מהאינטרנט בתשעת הימים,כשיש סיכוי גדול שיגמרו מהאתר,הבגדים יגיעו לאחר ת"ב!
תודה

תשובה:

שלום רב

האיסור בתשעת הימים אינו רק מחמת השמחה שבקנייה אלא גם מחמת עצם העיסוק בעניני משא ומתן, ולפי שיש צורך למעט בעניני החומר ולעסוק בעניני החורבן. אולם, באופן שהקנייה באינטרנט אינה עיסקה גמורה והתשלום נעשה לאחר תשעה באב נראה שיש מקום להקל. אם יש חשש הפסד מותר, אבל אם זה לא מבצע מיוחד, ואם לא יהיה זה יהיה אחר או במקום אחר אין סיבה להתיר.

מקורות:

ראה כאן.