קניית בגדים בתשעת הימים לספרדים

שאלה:

האם לספרדים מותר לקנות בגדים בתשעת הימים [והאם יש צד להתיר אם לא ישתמשו בהם עד לאחר תשעה באב, וכן האם יש צד להתיר כשהסיבה לקניה בגלל שעכשי ניתן להשיג במחיר זול]

תשובה:

שלום וברכה

לענין קניית בגדים חדשים החמיר השו"ע בסי' תקנא סעי' ז כבר מראש חודש. לענין דבר האבד, אם אכן מדובר במבצע מאוד משמעותי ויש הפסד – מותר, כמבואר במשנה ברורה בריש הסימן. אבל בדרך כלל לא מדובר בהנחות משמעותיות עד כדי להחשיב זאת כדבר האבד, וכדאי הוא בית אלוקינו להתאבל עליו.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איני יודע אם ניתן להגדיר זאת כדבר האבד אבל יש כאן כמה נקודות של "צורך גדול"
    [א] נשהה השבוע באיזור של מרכז קניות זול שבד"כ אין לנו הזדמנות להיות שם
    [ב] כמו כן אין באיזור מגורינו היצע כל כך רחב כמו במרכז קניות הנ"ל
    [ג] יש צורך דחוף בבגדים [אחרי לידה וכמעט ואין בגדים לחול ובעיקר לשבת]

    האם זה יעזור שלא תתכוון לזכות בבגדים עד לאחר תשעה באב?

    תודה על התשובות המהירות והברורות!