הנחת יד על כתפי תלמיד בבית הכנסת

שאלה:

שלום וברכה.
רציתי לשאול הלכה פסוקה (סי' צח) שאסור לחבק ולנשק בניו (ושאר כל אדם) בביהכנ"ס  שאין אהבה כאהבת המקום.
שאלתי האם להניח יד על כתפי תלמיד בתמונה בסוף שנה אם היא בבית המדרש הוא בכלל חיבה האסורה שמראה לו אהבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שהנחת יד אינה חיבוק ממש, זו צורה להצטלם בין ידידים ויש להקל. וזאת בצירוף מה שהובא בפסקי תשובות שם אות ז' שיש שסברו שדין זה נוהג דוקא בשעת התפילה, ולא סתם בבית המדרש, ואף שיש חולקים, בדבר כזה שענינו הערכה וקירבה אבל אינו חיבוק ממש, נראה שיש להקל. נשיקת כבוד ודרך ארץ כמו לתלמיד חכם מותרת, ראה יחוה דעת ח"ד סי' יב.