קניית בגדים בשלושת השבועות

שאלה:

אני נוסעת לטיול בחו"ל בשלושת השבועות ואני רוצה לקנות לי בגדים ונעלים כי זה בעצם כל הטיול שלי השבועות האלה האם אני יוכל לחדש אותם בשבת או פשוט לפני שאני לובשת את זה לכבס ואז זה כאילו יוצא שהדבר כבר אינו חדש האם אוכל להעשות זאת?

תשובה:

שלום וברכה

בגדים לא חשובים שלא נהגו לברך עליהם שהחיינו, כמו בגדי יום חול או נעליים, כלים תיקים וכדומה ניתן לקנות עד ראש חודש אב. אבל בגדים חשובים יותר אסור לקנות, וכן אין לקנות גם בגדים פשוטים אחרי ראש חודש אב. ראה אגרות משה או”ח ח”ג סי’ פ, וע”ע נחמת ישראל פרק י, וראה הליכות שלמה תחילת פרק ארבעה עשר.

כמובן שימים אלו אינם הימים המתאימים לבילויים בחו"ל, זה זמן של צער על אבלות החורבן.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.