האם עדי הכתובה ויכולים להיות קרובים של עדי הקידושין?

שאלה:

מותר לעדים קרובים שיעידו אחד בכתובה ואחד בקידושין
הכתובה נחתמה לפני החופה.

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה שיהיו עדים לכתובה בנפרד מעדי הקידושין, ושניהם יהיו קרובים זה לזה.

למרות שבעצם בכתובה כתוב שהם מעידים שהחתן אמר לאישה "והוות לי לאינתו" ואולי היה מקום לומר שבעצם הם גם מעידים על הקידושין, ואז אולי יכול להיות בעיה. אבל האמת היא שברור שאין כוונתם להעיד על הקידושין. שהרי הרבה פעמים העדים חותמים על שטר הכתובה לפני החופה עצמה, ממילא ברור שאין הם עידים על הקידושין.