היתר לשיפוץ מסעדה של רשת בחוה"מ פסח

שאלה:

שלום. אני נותן כשרות למסעדה ששייכת לרשת מסעדות ארצית. המסעדה מבקשת אישור לשפץ בחוה"מ פסח. א. כיון שזה הזמן היחיד בשנה ,שהם סגורים(בזמן אחר, אם יסגרו, זה יהיה הפסד משמעותי, גם של שבוע נוסף(חוץ מהשבוע של פסח) של מניעת רווח, הפסד כספי של תשלומים לכל העובדים, מיסים ועוד, וסיכוי לבריחת לקוחות קבועים) ויכולים לשפץ. ב. לטענתם,(ניתן לבדוק זאת) במקומות אחרים מסעדות(כולן עם ת.הכשר) של הרשת, משפצים בחוה"מ פסח. האם יש דרך להתיר את השיפוץ?למשל ע"י קבלן גוי עם פרסום של שלט(משום מראית עין. בנוסף, ישנו חשש לא קטן, שאם לא אאשר לשפץ בחוה"מ, כשבמקומות אחרים משפצים באישור הרב המקומי שם, הרשת תבקש להסיר את ת. ההכשר מהמסעדה כאן. לתשובתכם היסודית והמהירה אודה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה דרך להתיר זאת, כפי שביארתי כאן ובתגובות, אבל אני לא בטוח שזה אמור להיות עסק שלך כמערכת כשרות, אתה מטפל בעניני הכשרות, ובזמנים שבהם החנות פעילה, כמו שלא יחללו שבת וכדומה, אבל מה שנוגע לשיפוץ החנות בזמן שהיא סגורה, תאמר להם את חוות דעתך ההלכתית אם ישאלו, אבל אינני חושב שאתה צריך להתנות בזה את הכשרות. רק תפקח שלא נכנסת שם סחורה בימי החג. לומר שזה דבר האבד קשה בעיני משתי סיבות: א. מסתבר ששלגבי רוב ההוצאות זה יותר בגדר מניעת רווח מאשר הפסד. ב. מסתבר שלא קרה בחנות איזה חורבן שמשבש את הפעילות, אלא רוצים שיהיה יותר יפה, אם כן זה ודאי בגדר מניעת רווח ולא בגדר דבר האבד.

יום נעים.