הפיכת בית כנסת לחדר אירועים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
אני מנהל תחזוקה באיזה כפר נופש שהיה בית כנסת קבוע אך מכיון שאין בו כבר שימוש קיבלתי הוראה להפוך את הבית הכנסת לחדר אירועים, האם עליי להתנגד לשתף פעולה או שמא כיון שהבית כנסת התרוקן מיושביו מותר.

תשובה:

שלום רב,

ההיתר לעשות מבית הכנסת הקבוע שכבר אינו בפעילות חדר אירועים זה רק ע"י מכירתו למישהו אחר והוא יעשה בו כרצונו. אמנם לתשמישים בזויים, כבר בשו"ע סי' קנג סעי' ט' שלפעמים גם מותר לאחר מכירתו. אולם בביאור הלכה שם הביא שצריך להחמיר בכך. אבל כאשר התשמישים אינם בזויים, כאמור, לאחר מכירתו ניתן להשתמש בו לצרכים אלו.