תפילין בחול המועד סוכות

שאלה:

הנחתי בטעות תפילין ביום ראשון עד יום שלישי ולא זכרתי שחול המועד מה לעשות

תשובה:

שלום רב,

למעשה זה מחלוקת גדולה באם מניחים תפילין בחול המועד או לא. לדעת הרבה ראשונים וכך פסק הרמ"א מניחים תפילין גם בחול המועד. אולם לדעת השו"ע וכך הביא בבית יוסף מהזהר לא מניחים תפילין משום שזה חד ובחג אין צורך ב"אות" נוסף. וכך גם נהג הגר"א. ומסיבה זו, כאן בארץ כולם לא מניחים תפילין. אבל מאחר שעשית את זה כנראה בבית בצנעא (שהרי בבית כנסת היית רואה שאין מניחים), זה לא נורא, אם כי כאן בארץ גם בבית עדיף שלא להניח. (בחו"ל האשכנזים הלא חסידים מניחים תפילין). העיקר הוא שלא לשכוח שזה חול המועד… החגים ניתנו להתעלות ברוחניות ולשמחה, וצריך להרגיש את השמחה ואת החג.