טעימת בשר בערב שבת חזון

שאלה:

שלום רב, האם מותר לאכול ארוחה בשרית לדוגמא אורז עם עוף בערב שבת של תשעת הימים או שמותר רק לטעום בשר?

תשובה:

שלום רב,

לאכול ארוחה בשרית ביום שישי ערב שבת חזון אסור. גם לא לפני שבת. אבל נוהגים לקהל ולאפשר לטעום מהתבשיל לראות אם זה בסדר וכד'. ראה בפסקי תשובות סי' תקנא עמוד צא. אם כי בשו"ת התעוררות תשובה סי' שמב ראיתי שהוא נוטה להחמיר גם שלא לטעום כשם שאסור לאכול תבשיל עם טעם בשרי כמש"כ המגן אברהם.