טלית קטן חדשה בתשעת הימים

שאלה:

שלום לרב/רבנים.
לספרדים בשבוע שחל בו צום שעה באב לא לובשים בגדים שמכובסים , האם זה תקף גם לטלית קטן ?
או שבטלית כן קטן כן יהיה מותר ללבוש טלית קטן מכובסת ? כמו כן האם יהיה מותר ללבוש טלית קטן חדשה בתשעת הימים או בשבוע שחל בו בפרט ? לדוגמא אדם יש לו טלית קטן יחידה ונקרעה לו בשבוע שחל בו ויש לו עוד טלית קטן חדשה שלא לבש אותה מעולם בארון , האם כשישים את הטלית קטן החדשה יברך עליה שהחיינו ? או דוגמא נוספת אדם שחזר בתשובה והרגיש שהוא מוכן לשים טלית קטן וזה קורה בדיוק בתשעת הימים או בפרט בשבוע שחל בו תשעה באב או ביום הצום של תשעה באב עצמו , האם יברך על הטלית קטן שהחיינו או לא ?

תודה רבה ויום טוב .

תשובה:

שלום וברכה

גם טלית קטן היא בכלל הבגדים שלא לובשים חדש ומכובס בתשעת הימים, אבל מי שנקרעה טליתו ודאי רשאי ללבוש מכובס כיון שזה הוא צורך מצוה.

לא יברך שהחיינו בימים אלו. ובכלל נראה שלא נהגו לברך שהחיינו על טלית קטן כיון שאינה בגד חשוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1