גילוח בחול המועד וספירת העומר לחולה סופני

שאלה:

לכבוד הרב שלום ..
רציתי לשאול חולה סופני שמאוד מצטער ומפריע לו הזקן {לא התגלח כמה שבועות מחמת חולשה וכרגע מרגיש הטבה קטנה }הוא כרגע מאושפז בבית חולים וביקשו ממני לגלח אותו האם יהיה צד להתיר ואוכל לעשות זאת לרגל החג או שבת ..כדי שלא יצטער ויהיה לכולם יותר קל ?
{ואולי יש חשש קטן מאוד שאם אני לא אעשה זאת במכונה אולי יעשו זאת בסכין .. }

תשובה:

שלום רב

יש להקל לגלח אותו משתי סיבות. ראשית זה מפריע לו וכל צרכי חולה נעשים בתנאים מסוימים מותר אפילו לחלל שבת כדי ליישב דעתו של חולה [כל מקרה לגופו בהתייעצות עם רב]. שנית, יש כלל שהיוצא מבית האסורים שלא יכל לגלח ולכבס לפני החג יכול לעשות זאת בחג, וגם בנדון שלפנינו הוא כך.

בספירת העומר אחרי החג ודאי מותר לגלחו אם זה מפריע לו, הגילוח הוא מנהג ובצורך חולה אין להחמיר כלל.

בשורות טובות ותמיד שמחות.