עבודה בחוה"מ

שאלה:

שלום וברכה.
אני כורם (מנהל כרם יין)כרגע הכרם נמצא בשיא הפריחה וזקוק למס' פעולות דחופות וקריטיות ע"מ למנוע מחלות בהמשך וכן ע"מ ליצור אשכולות גדולים ואיכותיים.בעבר קיבלתי היתר מהרב שלי לעבוד בחול המועד הן משום דבר האבד והן משום שהמעסיקים שלי הינם חילונים ויש סיכוי שלא יסכימו לכך שלא אעבוד בחול המועד טץואני מסתכן באיבוד מקום העבודה.רציתי לדעת ממה עלי להזהר במסגרת העבודה בחוה"מ?והאם התכתבות בטלפון או במייל וכד' נחשבת ככתיבה?והאם מותר לי לרשום משימות ולערוך חשבונות דחופים?האם יש כלל כל שהוא שיוכל לכוון אותי?
יש לציין שאני לא בעל ידע ע"מ להכריע בפעולה קריטית או לא אלא יש לי מדריכים שמנחים אותי והם אינם דתיים.האם אני יכול לסמוך עליהם כשהם מבהירים לי שפעולה מסוימת היא קריטית?

תשובה:

שלום רב

כיון שהמעסיק דורש ממך להשמע להוראות המדריכים ואם לא תעשה זאת יכעס עליך וכו', תוכל להשמע לכל מה שהם אומרים שהוא חיוני.

כתיבה במחשב או טלפון רבים התירו בחול המועד, כמובן מה שאינו צורך המועד כדאי להמנע, ראה כאן.

מועדים לשמחה.