צום תענית אסתר בתוך כ"ד חודש ללידה

שאלה:

יש לי בת, בת שנה וחודשיים ואני לא מניקה, אני עובדת בצום כרגיל והעבודה שלי לא קלה יש לי גנון בבית וזו עבודה פיזית קשה אני חוששת שלא יהיה לי כוח לילדים וגם לילדים שלי אח"כ, אם הצום. האם אני יכולה לא לצום מלכתחילה.

תשובה:

שלום רב

יש מנהג בירושלים שנשים לא צמות בצום זה, אמנם אין למנהג זה מקור בפוסקים שלפנינו ולא ברור ענינו, אבל בצירוף דעת המהרש"ם שיולדת פטורה מלצום עד כ"ד חודש מהלידה גם כשאינה מניקה [אף שלא התקבלו דבריו להלכה], תתחילי לצום ואם יהיה לך קשה תפסיקי. הטוב ביותר להשיג עזרה בתשלום בגנון.

צום קל ובהצלחה.