הקדש בציוד של בית כנסת

לכבוד הרבנים הנכבדים,
לבית כנסת מסוים נתרם ציוד, ששימש את בית הכנסת זמן מסוים.
כעת בית הכנסת אינו מעוניין בציוד הזה.
האם ניתן למוסרו לאדם פרטי או שמא יש איזו בעיה של הקדש?

תשובה:

שלום רב

ציוד של בית הכנסת המשמש לתפילה חלה עליו קדושה וכדי להוציאו לחולין יש לפדות בתשלום מסויים, לכן אותו שלוקח את הציוד לעצמו על פי החלטת הגבאים ישלם משהו עבורו לקופת בית הכנסת.

מקורות:

שו"ת ערוגת הבשם או"ח סי' כח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אין בזה קדושה כלל ואפשר לתת, ראה צדקה ומשפט פרק יב סעיף ו. באופן כללי על הגבאים לשמור על רכוש בית הכנסת, ואם זה דבר ששווה כסף אין טעם לתת חינם, שהרי הציבור מפסיד מכך, אבל קדושה אין בזה אלא בספסלים וארונות וכדומה.

  2. בבית כנסת מסוים החליפו תאורה ישנה בתאורה חדשה – מדובר בכ-70 גופי תאורה. האם מותר לתת בחינם את התאורה הישנה לכל דורש באתרי מסירת חפצים כמו אתר אגורה (agora.co.il)?