כבוד בית הכנסת

האם מותר לדבר דברי תורה בבית הכנסת שיש שם עוד אנשים

תשובה:

שלום רב,

מדוע לא? לכך זה נועד! אלא אם כן זה מפריע לאנשים אחרים. אז יש לשוחח בשקט. כלומר, יש זכות לאנשים אחרים לתבוע שתדברו בשקט גם אם השיחה היא בדברי תורה. כשם שמצאנו בתפילה שאנו מתפללים בלחש כדי שלא להפריע לאחרים ראה שו”ע סי’ קא סעי’ ב’. כלומר, למרות שאם היה מתפלל ומגביה את קולו היה יכול לכוון יותר, בכל זאת אסור לו כדי שלא להפריע לאחרים. ראה שם בביאור הלכה ד”ה דאתי. א”כ גם בלימוד.

אולם אם אתה מדבר על לדבר דברי תורה לפני הציבור כשיש אנשים אחרים שזה מפריע להם. יש לשאול את הגבאים. וזכותם לקבוע אם זה זמן לשיעור תורה או שכל אדם ילמד לעצמו.