נמצאה הכתובה הראשונה לאחר כתיבת כתובה שניה

לפני 2 שנים חיפשנו את הכתובה ולא מצאנו אותה, הלכתי לרב וכתב כתובה דאירכתא, עכשיו מצאנו את הישנה, מה עלינו. לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אם אין שינויים בסכומים של הכתובות. צריכים לקרוע את הכתובה הראשונה כדי שלא להחזיק שתי שטרות על חוב אחד. אולם אם יש שינויים, לדוגמא, הכתובה הראשונה מכילה סכום גבוהה יותר, יש לברר האם האישה מחלה בכך שהיא הסכימה לסכום הנמוך יותר בכתובה השניה או לא.