אונאת דברים בשיחה עם מוכר / קניה של חולצה לכבוד שבת בתשעת הימים

שלום וברכה כבוד הרב
1. כאשר אני מתקשר לברר מחיר של משהו, אני צריך להגיד לנציג קודם כל ש"לא יודע אם אקנה אבל מה המחיר של…"
או שכל עוד אני חושב אולי לקנות עכשיו או בעתיד, מותר לשאול וזה לא אונאת דברים גם אם לא אקנה בסוף?
2. מותר לקנות חולצה חדשה לכבוד שבת בתשעת הימים? (החולצה המיוחדת לשבת התלכלכה לי באופן שאני בספק אם אפשר לנקות).

תודה רבה כבוד הרב, יום טוב

תשובה:

שלום רב

לא צריך לומר, מספיק שיש סיכוי שאכן תקנה והשאלה שלך לא באה סתם לנדנד אלא מתוך מחשבה אולי לקנות.

אין לקנות חולצה לתשעת הימים, אם יש לך רק חולצה לבנה אחת אתה יכול לכבס, אבל אם שי לך חולצה לבנה אלא שיש אחרת לשבת, תלבש מה שיש ולא תכבס.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אוקי, תודה רבה כבוד הרב
    ואם יש לי מכנסיים מכובסות שכנראה התכבסו בחודש אב ע"י ההורים שלא שומרים הכל כרגע ובע"ה יזכו, אך המכפלת שעשו לי בהם, אחד מהתפרים או מה שזה לא יהיה קרוע, ואני לא אוהב לצאת עם זה לכן אני לא רוצה ללבוש את זה בחוץ.
    מותר לכבס לכבוד שבת את המכנסיים הטובות שכבר לבשתי?