הכנסת כלב לבית הכנסת

שלום שאלתי יש בחור שמביא תכלב שלו לבית מידרש כלב שעשועים והכלב נימצא גם בתפילות לציין שבית מידרש קטן מאוד האברך שמעביר תשיעור לא אמר לו כלום הבחור אים היו מטיפים לו היה מקבל זאת בחור רגיל.

תשובה:

שלום רב

אין מקום להרשות להכניס כלבים לבית הכנסת, זה לא כבוד המקום ואני בטוח שהוא יבין את זה. לבית הספר הוא לא הביא את הכלב שלו, אז למה לבית הכנסת כן?? אמנם באגרות משה התיר להביא כלב נחייה לבית הכנסת כדי לאפשר לעיוור להתפלל, אבל סתם כלב שעשועים, ודאי שאין להביא. יש לומר זאת בדרכי נועם עם חיוך והכל יהיה בסדר.

שבת שלום.