האם מותר להשתמש בפרגולה לסוכה? / סיכוך בלייסטים של עץ

שלום לכבוד הרבנים שליט"א

האם מותר להניח קורות עץ ברוחב 20 ס"מ ועליהם סכך כשר ? [לגבי פרגולה]
האם האיסור הוא רק לא לסכך בנסרים של 4 טפחים והיום נהגו אפילו בפחות מכאן [סי' תרכ"ט סי"ח], אבל להניח על גביהם מותר או לא?

אודה לכם מאוד על תשובתכם!

תשובה:

שלום רב

בפרגולה אין חשש כלל, כיון שיש בין הנסרים אויר יותר מרוחבם, ונמצא שכאשר הוא מסכך על גביהם רוב הסכך כשר לכתחילה. בנוגע למנהג שהזכרת, אמת שכך כתב בהגה' מימוניות וביראים וכן הובא בשו"ע, אולם מנהג העולם להקל לסכך בפלאפונים [לייסטים] – קורות עץ ברוחב 5 – 7 ס"מ, אף שהחזון איש החמיר שלא לעשות כן מחמת דברי השו"ע שהזכרת, וכנראה הטעם לכך הוא משום שבזמנינו לא עושים את תקרות הבית מנסרים כאלו, וממילא חוזר הדין לעיקרו שאין פסול נסרים אלא בארבעה טפחים.