נדרי צדקה בהו"ק

שאלה:

במשך כמה שנים הייתי חבר באחת מתוכניות הערבים של אחת מהועדות צדקה המפורסמות, במהלך השנה האחרונה הוחלף כרטיס האשראי שלי ומשום מה חברת האשראי לא עידכנה (כנדרש בחוק) את אותו ארגון, הארגון ניסה לגבות שוב ושוב מידי חדש במספר הישן ולא הצליח, כעבור מס' חדשים קיבלתי מכתב התראה לפיו יש לי חוב של כ-400+ ש"ח, מאחר והייתי מאד טרוד לא התפניתי ליצור קשר טלפוני עם הארגון (ולפלא היה בעיני שהם עצמם לא פנו בזמן שארגונים אחרים כן פנו) על כל פנים לאחרונה קיבלתי מכתב נוסף מהם המבשר על סגירת חברותי שם,
לא הצטערתי כי לא אהבתי את ההתנהלות הזו…. שאלתי האם יש עלי חובה לסלק את החוב ההוא???

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב לסלק את החוב שהצטבר.

בכל הו"ק לצדקה אם לא חתם על תקופת ההו"ק ויכול להפסיק מתי שרוצה, אין זה נדרי צדקה, אלא כל חודש נותן צדקה חדשה. וכיון שלא הבטחת לשלם זמן מסוים אין לך חוב לשלם. מה ששלחו לך שהחוב שהצטבר אינו משמעותי מצידך, אלא שהם קוראים לזה חוב אם אתה רוצה להמשיך להיות חבר באותה קופה. אבל אתה לא חייב לסלק את החוב.

בהצלחה.