כהן וגרושה

שאלה:

מה אפשר לעשות עם כהן שהתאהב בגרושה והם המון שנים ביחד. מאוד יהיה כואב להגיד להם שאסור להם להיות ביחד, מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להסביר להם בצורה יפה וחד משמעית שעליהם להיפרד וחל עליהם איסור להתחתן. אין שום היתר לכהן להתחתן עם גרושה וכל פעם שהם ביחד עוברים באיסור תורה. אותו בחור כהן הוא מיוחס עד לאהרן הכהן דור אחר דור של מסורת ששמרו איסורי חיתון ולכן מוטל עליו לשמור את קדושת כהן ולא לחלל זרעו שלו ואת זרעו של אהרן הכהן.

בהצלחה.