תשלום לגננת פרטית בתקופת הקורונה

שאלה:

גננת בגן פרטי בביתה שהפסיקה את פעילות הגן בעקבות נגיף הקורונה האם יש חיוב לשלם לה או לא?

תשובה:

שלום וברכה, במצב השורר בארץ שאסרו התקהלות של יותר מעשרה אנשים, ואסרו על בעלי האולמות לערוך שמחות. וכן אסרו על מעונות וגנים ומוסדות לימוד לקיים לימודים,דינו כמכת מדינה. ומאחר ויש מחלוקת מי נושא בהפסדים האם בעלי האולמות והגננות בלבד, או גם הלקוחות. לכן אם לא שילמו הלקוחות כלל, אין חובה לשלם. ואם שילמו יכולים בעלי האולמות או הגננות לתפוס עד כשליש מהתשלום בלבד, ואת היתירה משליש צריכים להחזיר ללקוחות. אם ניתנו צ'קים מראש יכול הלקוח לבטל את הצ'קים כדי שלא ייפדו אותם. בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. גננת שמחלקת חוברות יכולה לגבות תשלום על כך, אבל תשלום סמלי ולא תשלום שגובים בכל חודש. כמו כן כתבנו בכמה תשובות, שעבור חופשת ניסן צריכים ההורים לשלם לגננות תשלום מלא, למרות ששביתת הקורונה תימשך בתקופה הזו.