נוסע שלא שילם מחסרון עודף של הנהג

שאלה:

שלום לרב עליתי על אוטובוס נתתי לנהג 200 ש"ח לא היה לו כח להתעסק עם עודף אמר לי אחר כך. סוף הנסיעה נתתי לו את השטר אמר לי אתה פטור סע לשלום. על אף שהתעקשתי. מה עלי לעשות? האם אני אכן פטור מלשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

נהג צריך שיחזיק עודף עד פי עשר מהכסף שצריך לשלם הנוסע עבור הנסיעה. דהיינו נוסע שצריך לשלם עשרים ש"ח יכול להציג שטר של מאתיים ש"ח והנהג חייב להחזיר עודף. ואם אין לנהג עודף, פטור הנוסע מתשלום, ואינו חייב לשלם עבור הנסיעה הזו גם בפעם אחרת.

אם הנוסע נותן שטר שיותר מפי עשר שצריך לשלם, כגון אם צריך לשלם 15 ש"ח ונותן מטר של מאתיים, אין הנהג חייב לתת עודף, וחייב הנוסע להמציא תשלום אחר.

בהצלחה.