מצטער בסוכה מחמת החום

שאלה:

If it's 35° outside, and it's uncomfortable to sit in the succah, is that called mitztaer?

תשובה:

שלום רב,

אם אכן יש לו מזגן בבית ובסוכה קשה לו מאד מחמת החום, אכן זה נחשב למצטער, אולם חשוב להדגיש שיש לו חובה לעשות מאמץ שלא להגיע לידי זה. ע"י התקנת מזגן נייד אם יש לו או מאוורר וכד', כדי להקל על החום ולא להגיע למצטער.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תרלט ס"ק לא בשם הביכורי יעקב באופן שיש קור גדול שהמאכלים נקרשים ולכן נחשב למצטער. וכתב שיש לו חובה לעשות מאמץ שלא יקרשו המאכלים כגון ע"י לשים קערה של מים חמים תחת המאכלים. וראה עוד בביאור הלכה תר"מ סעי' ד'.