לישון במשרד בבית הכנסת שינה קלה

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: ידיד אחד שלומד ומטפל קצת בעיני קהילה שהיה עושה חלק בעבודה זו בביתו בצהריים והצריך לו לעבור למשרד שבבית הכנסת משום דברים שמבלבלים לו התשומת לב בבית, והיה רגיל לישון שינה קצרה אחרי צהרים וקשה לו מאוד עכשיו בבית הכנסת שלא ישן.

ודיברנו על זה והוא מסופק על זה כיון שאע"פ שהוא היה יכול לישון קצת בשפה במשרד כיון שהוא בנין של בית הכנסת חושש אם זה יחשב כיושן בבית הכנסת, ולזה לא נראה לי לפי עניות דעתי. וגם היה מסופק לגבי ענין סכנה לישון לבד בבית היות והוא החיד שם במשך הצהריים עד שיבאו אנשים ללמוד שם בסוף הצהריים והלאה. גם בזה לא נראה, בפרט שלומדים שם בשבתות תינוקות של בית רבן ובזה אף בעת סכנה בטוח לברוח לשם שאין רשות מלאך המות להיכנס שם ואולי מטעם זה לא יהיה בעיה כל שהוא של סכנה לישון שם לבד שינה קלה של 15 או 30 דקות.

מ"מ עוד לא היה לי זמן ומשום זה לא בדקתי היטב במקורות ורציתי לשמוע חות דעת מכם על ענינים אלו.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

הוא יכול לישון שם ללא חשש.