ברכות התורה למי שקם באמצע הלילה ונזכר שלא קרא קריאת שמע על המיטה

שלום רב.
אם נפלה עלי תרדמה בערב ללא קריאת שמע על המיטה וקמתי לאחר זמן בלילה, האם אני צריך לקרוא את נוסח קריאת שמע על המיטה? ואם כן מה הדין לגביי אמירת ברכות התורה לפני זה?
תודה

תשובה:

שלום רב

על עצם השאלה במי שישן בתחילת הלילה מה עושה עם ברכות התורה ראה כאן בהרחבה.

ונראה שאכן הצדק איתך, במקרה כזה יש להחמיר שלא לומר קריאת שמע וכל השאר ללא ברכות התורה, אף שזה נאמר באופן של תפילה, שהרי חששו לכך לגבי סליחות וכדומה, כמבואר בפוסקים, וכן חשש לכך הבית יוסף בסי' מז לגבי קריאת שמע של בוקר והורה לכוין באהבה רבה, עיי"ש.

אלא שמלבד הקריאת שמע ילמד גם איזו משנה, מספק.