לקשור את הסכך ברשת פלסטיק

האם לפי שיטת שולחן ערוך הרב, מותר, לפרוס רשת עם חורים די גדולים מעל הסוכה, ולקשור את הרשת לדפנות הסוכה, בשביל שיחזיק את הסכך ושהוא לא יעוף ברוח שאינה מצויה?

תשובה:

שלום רב

יש כאן שתי נקודות שיש לחשוב עליהן: ראשית לא ברור לי מה הכוונה חורים די גדולים, ככלל אם הסכך העליון צילתו מרובה מחמתו לדעת חלק מהראשונים הוא פוסל את הסכך שתחתיו, אף שהסוכה אף היא צילתה מרובה מחמתה, כיון שכל הסכך שכנגדו נעשה פסול ורק מה שכנגד החורים כשר, ולא די בסכך שכנגד החורים כדי להיות לבדו צילתו מרובה מחמתו, ראה בהרחבה בשו"ע בתחילת סי' תרכו [ואף שברמ"א שם מבואר שאם הם צמודים יחד יש בזה כעין ביטול, נראה שלדעת השו"ע שם צריך שיהיו מעורבים יחד ממש וזה לא שייך ברשת כזו.

ב. אם הסכך אינו יכול לעמוד בלי הרשת הזו, נחשב הדבר כמעמיד בדבר המקבל טומאה, ולכתחילה נפסק בשו"ע בסי' תרכט, אסור להעמיד את הסכך על דבר המקבל טומאה. לכן כדאי לנהוג כמנהג ישראל, אם מדובר במחצלת קנים, יש לקשור אותו בסיבי גאווה בלתי מעובדים [מוכרים אותם בחנויות לממכר סכך קיינעס], שהם עצמם כשרים לסיכוך, ואם מדובר בענפי דקל, יש להעמיד עליהם קורות כבדות מעט שיחזיקו אותם.

בהצלחה רבה