שיעור מחיצות בית כסא

לכל הרבנים שלום רב
יש לי חדר מקלחת גדול שיש בו גם שירותים
ובדעתי לעשות מחיצה עם דלת לשרותים כדי שלא יהיה לחדר דין בית הכסא. שאלתי היא האם המחיצות צריכות להיות עד התקרה (או ג' טפחים סמוכים לה) או שמספיק מחיצה רגילה בגובה דלת?

תשובה:

שלום רב

מספיק מחיצה של עשרה טפחים, אולם צריך שהמחיצה תגיע בתוך שלושה טפחים לארץ.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' פז ס"ק ט, ובתחילת סי' פג, וזאת על פי דעת רב האי גאון המובא בבית יוסף סי' פז.