שתי הלכתות בהכשר הסוכה / סוכה על פרגולה

א. לפי מה שכתב המשנ"ב (סימן תרל"ב ס"ק ד') דבדופן עקומה צריכות הדפנות להגיע לסכך. מה הדין במקרה שיש שלוש דפנות כמין ח' ובגג הח' יש סכך פסול לכל אורך הדופן ברוחוב מטר והדופן שמתחת לגג הח' מגיע עד הסכך הפסול, אך הדופן הימנית, דהיינו רגל הח' אינה מגיעה עד הסכך, האם הסוכה פסולה, כיוון שהדופן הימנית אינה מגיעה עד הסכך, או שמא מספיק שהדופן שבגג הח' תגיע עד הסכך הפסול?
ב. פרגולה שיש עליה גג מפלסטיק ומורידים אותו אפשר להניח על עציו סכך, ואפילו שהעצי הפרגולה מחוברים בברגים מברזל ? (לפי הרב עובדיה)

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

א. באופן זה אין בעיה כלל. הסיבה שצריך שיהיו שתי דפנות מגיעות לסכך, ביאר הגרעק"א (סי' יב), היא משום שכיון שלא ניתן לדון הלכה אחת ללא חברתה והן תלויות זו בזו, אין שום אחת מהן יכולה לחול. במקרה שלך סברא זו אינה קיימת, כיון שכל הלכתא אמורה בדופן אחרת [משום כך דן שם להקל אפילו באותה דופן כששתי הלכות אלו אינן תלויות אחת בחברתה – וכגון שנזקקים לדופן עקומה ולבוד].

ב. כיון שעצי הפרגולה מרוחקים אחד מהשני והסכך בלעדיהם צילתו מרובה מחמתו אין כל חשש, וכך מנהג כל העולם לעשות סוכה על גבי פרגולה.