שימוש באולם בית כנסת רפורמי למשפחתון / החלפת טיטול בחדר שיש בו ספר תורה

שלום,

האם מותר לי לקחת חלק במשפחתון שפועל באולם בית כנסת.

בית הכנסת הוא רפורמי ופעיל רק בשבת. בשאר הימים משכירים לארגונים אחרים שאינם קשורים לתנועה זו את המקום.

קיים באולם משפחתון. יש מחציה גבוהה (וילון גבוהה לרוחב האולם) שמסתיר את ארון הקודש.

האם יכולה לשלוח את הילד לשם?
האם יכולה לעבוד שם?

מה דין החלפת חיתול באולם וכדו?

תשובה:

שלום רב

אם בשאר ימי השבוע האולם מושכר לאירגונים אחרים אין בעיה להשתמש במקום. כמו כן, אם יש וילון גדול המסתיר את ארון הקודש מותר להחליף שם טיטול, אלא שלכתחילה כדאי שלא יה וילון שנע ונד ברוח אלא קשור מלמטה או מחיצות ממש.

מקורות:

בביאור הלכה בסי' רמ מבואר שוילון אינו נחשב מחיצה להתיר לשמש בחדר שיש בו ספר תורה, ואף שני כיסויים אינם מועילים וצריך דוקא מחיצה ממש. אולם, נראה שבמקרה האמור כאן, הספר בתוך ארון קודש והוא עצמו נחשב לו כמחיצה, אלא שכיון שזו מחיצה המיועדת לו והיא עצמה נחשבת תשמיש של קדושה יש לכסותו בכיסוי אחר, ולענין זה די גם בוילון הנע ונד ברוח. אולם לכתחילה עדיף מחיצה שאינה קדושה כלל.