כיבוס לצורך השכרה בחול המועד

שאלה:

א. האם מותר לשרטט על נייר אפיה לצורך מידה מדויקת לאפיה ובישול? ב. השכרתי את הדירה שלי ליום טוב הראשון של סוכות ואני הולך להשכיר שוב לשמח"ת ויש לנו זוג מצעים אחד שייחדנו לתת לאנשים אחרים האם מותר לכבס את זה בחוה"מ תודה רבה חג שמח

תשובה:

שלום וברכה

אם זה לצורך אפייה במועד דינו ככל כתיבה שהיא מעשה הדיוט שיש להקל אם יש צורך של ממש וכדאי בשינוי.

ב. אני מבין שיש לכם אפשרות לתת מצעים אחרים אבל אין לכם חשק לתת משלכם אלא רק את המיועד… זה לא נחשב "מי שיש לו בגד אחד"… אינני רואה אפשרות להתיר.