בניית שירותים סמוך לקיר המזרחי של בית הכנסת

שאלה:

שלום. ישנו בית כנסת שלאחרונה עבר שפוצים והרחבה. את השירותים בנו מקירות גבס והוא צמוד לקיר של ארון הקודש, ממש מאחורי ארון הקודש. בין קיר הגבס לקיר ביה"כ יש רווח של 10 ס"מ. אני מתנצל על התיאור אבל כשאדם יושב על האסלה אחוריו מופנה לקיר בית הכנסת. וכאמור לעיל ארון הקודש ממש מאחורי הקיר

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש להם כתלים נפרדים, וכותל בית הכנסת המזרחי אינו זה שמשמש לשירותים, אין בזה איסור, כמובן יש משהו לקוי ולא נכון בתוכנית הזו, אבל אין איסור ולא חייבים לשנות.

מקורות:

ראה שאילת יעב"ץ ח"ב סי' נד, והובא בשערי תשובה סי' קנא ס"ק ב.