הכנסת ספר תורה בחול המועד – כתיבת האותיות

שאלה:

שלום וברכה האם יש בעיה לעשות הכנסת ספר תורה בחול המועד? האם מילוי האותיות נחשב ככתיבה? בברכה א.א.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אכן מדובר רק במילוי, הסופר הכין היטב את כל האותיות עם המסגרת ורק ממלאים, מותר לעשות זאת בחול המועד, אבל אם השאיר כמה אותיות שלא כתב, או שכתב למחצה, יש להמנע.

מקורות:

ראה ס' חול המועד כהלכתו פרק ו סעי' כד. המקור לכך שמותר כאשר מדובר רק במילוי, ראה שם בהערה בשם פוסקים רבים, שו"ת שערי דעה מהדו"ת סי' עב, שו"ת חמודי אפרים – חיים שאל סי' א, שו"ת בית יצחק יו"ד ח"ב קו"א סי' כ, שו"ת יד יוסף שטרסבורג או"ח סי' כד, וטעמם, שמילוי האות בלבד אינו מעשה אומן.

אמנם ראה שמירת שבת כהלכתה פרק סח סעי' יא, שגם מילוי האותיות ראוי לכתחילה לעשות לפני החג.