תפילה בחדר מעצר שיש בו שירותים

שאלה:

בסד מה הדין לומר דברים שבקדושה בתא מעצר שבו יש מניין , ובית כסא שבדרך כלל רק לקטנים משתמשים בו ויש חומה סביבו בצורת האות ריש והוא פתוח רק לצד אחד וכל האנשים נמצאים בגב הבית כסא ולא לצד הפתוח תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש מחיצה אין איסור להתפלל שם. רק אין לעמוד מול הצד הפתוח. כמו כן ברור שאם יש ריח רע אסור להתפלל שם, ויש לנקות היטב.

בשורות טובות ושיקום מהיר וטוב!

מקורות:

ראה ס' פסקי תשובות סי' פג שמה שאמרו שלא להתפלל כנגד מחיצות בית הכסא הוא רק כאשר הליכלוך נצבר שם והם עצמם מטונפים ולא בשירותים שלנו, ובלבד שלא יתפלל כנגד הפתח הפתוח כשהוא רואה את השירותים עצמו.