עבודת קבלנות בחול המועד על ידי גוי בביתו של הישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב אני מחו"ל ויש לנו עוזרות, בפסח האחרון ציוותי לה כמידי שנה שלא לעשות כביסות לא במכונה ולא ביד משום איסור כיבוס בחול המועד, ובאמצע החג אני רואה שאכן היא כיבסה בגדים שלנו כיום חול, כשאני מוכיח אותה היא אומרת לי שהיא מעדיפה כך כדי שלא יצטבר לה כל הבגדים לאחר החג. שאילתי היא האם מותר לה להניח לעשות כך, מאחר שהיא גילתה דעתה שאדעתא דנפשה קעבדא? נ"ב ע"פ דברי המ"ב בסי' שז לכאורה יש להתיר, מה דעתכם?

תשובה:

שלום וברכה

אף כשהיא עושה בקבלנות וממילא אדעתא דנפשה קעביד כמו שציינת, אין היתר לעשות זאת בביתו של הישראל אלא רק בביתו של הגוי – משום מראית העין, שנראה כשלוחו.

מקורות:

שו"ע סי' תקמג סעי' ב.