ספר הנחיות לצניעות / טפח מגולה באשה לגבי עצמה וחברותיה

שאלה:

שלום וברכה
א. רציתי לשאול האם הלכות צניעות שע"י בי"ד משמר התורה (שייסד הרב אלישיב זצ"ל) מחייבות כתוקף הלכתי או שמא הם מנהג טוב גרידה? ואם כן האם ידוע לרב ע"פ איזה ספר צריך ללכת בעניין זה.
ב. האם לאישה מותר לברך ולהתפלל\ להיות מול ספרי קודש כשהיא לא צנועה? והאם מותר לה כשחברתה לא צנועה עומדת לידה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

  1. אינני מכיר את ההנחיות שלהם. ברור שאין להם יכולת ליצור חיובים, אבל הם בהחלט יכולים לדלות לנו את החיובים המוטלים עלינו לפי היקף ידיעותיהם, ואם מה שהם כותבים נכון להלכה ואני מניח שכך, יש לנהוג על פי זה, אבל אינני מכיר אישית. יש עוד ספר מוצלח מאוד עוז והדר לבושה של הרב פאלק, זה ספר מאוזן ומבוסס.
  2. טפח מגולה באשה הוא בעיה גם לאשה לגבי חברותיה כיון שטפח באשה ערווה, אבל היא עצמה יכולה לומר דברי קדושה כל זמן שערוותה [ממש] מכוסה. ראה בענין זה שו"ע רמ"א ומשנה ברורה בסי' עה סעיף א.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לכבוד הרב שליט"א
    המשנ"ב שם פוסק שהרשב"א חולק והאחרונים כתבו שגם הרא"ש מודה לזה שאין טפח באשה ערוה לגבי חברתה. ולכן אין צורך להחמיר שאשה לא תגיד דבר שבקדושה מול טפח מגולה של אשה לא צנועה.