מינוי רב בית הכנסת בשכר לחבר וועד

שאלה:

האם יש מניעה הלכתית שרב בית הכנסת שהוא גם שליח הציבור בבית הכנסת, יתמודד לבחירות וועד בית הכנסת, היות ויושבים הועד כיום אנשים שיוצרים מחלוקות, והוא הגורם האמיתי שמאחד את בית הכנסת, ויש לציין שזה מקובל כמובן על רובו ככולו של הציבור, שחושב שהוא האדם המתאים ביותר לתפקיד.

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך כל בעיה שהוא יהיה חבר ועד בית הכנסת, החשש שלי הוא רק שאם הוא יהיה חבר הועד וינהל את בית הכנסת גם מהבחינה הכספית, הוא יפסיד צ'יק צ'ק את מעמדו כגורם מאחד והוא ילך בדרכם של חברי הועד הקודם… וזה יהיה נזק גדול… לכן תשקלו אם זה כדאי. לפעמים עדיף אדרבה, שהרב לא יכניס את ראשו בתוך דברים שכנראה אצלכם משו מה הם רגישים.

בהצלחה.