מזוזה בחדר שינה

שאלה:

שלום וברכה
מה צריך לעשות עם המזוזה שנמצאת בחדר שינה?
חדר שבו מקיימים מצות ביאה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הדלת נסגרת באופן כזה שלאחר סגירתה המזוזה בחוץ, אין כל בעיה, ואם היא נסגרת באופן שהמזוזה בפנים, הרי שיש לכסותה, ולא די בכיסוי העצמי שלה שהוא הבית מזוזה, כיון שהוא כיסוי המיוחד לה, אלא יש לתלות עליה איזה בגד קטן וכדומה בשעת קיום מצות עונה, כדי שיהיו לה שני כיסויים שאחד מהם אינו מיוחד לה.

מקורות:

משנה ברורה סי' מ ס"ק ז.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. במשנה ברורה בסי' מ ס"ק ז הביא מהחיי אדם שזה מספיק, אבל ראה בס' שערי המזוזה פרק יח הערה לג שיש כמה אחרונים שחלקו על המשנה ברורה ואמרו שכיסוי שהוכן מתחילה כדי לשמש כיסוי קבוע לא די בו, ויש להוסיף כיסוי בעת תשמיש. המחמיר תבוא עליו הברכה.