השקיית עציצים בחול המועד

שאלה:

המותר והאסור בהשקיית עציצי נוי בחול המועד שאין בהם טרחה מרובה.
עציצים לנוי העומדים במרפסת תחת השמש, שינבולו בלא השקיה, האם דינן כשדה בית השלחין? להעיר, שיש בפריחתן משום שמחת יום טוב וחלקן אף עמדים לנוי סוכה. (א. דבר האבד בלא הפסד 'מרובה', מה דינו? ב. האם הפסד 'מרובה' הוא ענין סובייקטיבי או שיש לו שיעור? ג. גדרי ההיתר במלאכה לצורך שמחת הרגל הם דווקא בצורך ישיר?)

תשובה:

שלום רב,

בשו"ת באר משה (ח"ז סי' קז) דן בזה והעלה שמאחר שאין בזה כל טרחה, וגם צורך המועד ואולי גם דבר האבד, אין בעיה להשקות את העציצים.